MELI FUNGHI D.O.O.
Da bi poslovanje napredovalo i bilo uspesno, neophodno je da svako preduzeće ima viziju, misiju i cilj. Cilj MELI FUNGHI d.o.o. je da kontinuriano teži proširenju proizvodnje, asortimana proizvoda, izgradnji novih objekata i širenju poslovanja na inostrano tržište.
Firma MELI FUNGHI d.o.o. osnovana je u Cazinu, u Bosni i Hercegovini, i bavi se otkupom i preradom šumskih plodova i gljiva. Poseduje Hasap i Global G.A.P sertifikate. Za veoma kratak vrijemenski period postala je vodeća na tržištu. Delatnost firme podrazumeva otkup i preradu više vrsta gljiva (lisičarka, vrganj, smrčak i crna truba) i šumskih plodova. Takođe, firma posjeduje vlastiti vozni park koji se sastoji od više vrsta transportnih sredstava (kombija, kamiona sa termo kingom), hladnjače i sušare i poseduje plantaže. U firmi je zaposleno 60 radnika koji rade na različitim pozicijama.
Pored trgovine sa voćem i povrćem, firma teži ka uzgajanju različite vrste voća na svojim plantažama. Preduzeće trenutno poseduje plantaže maline, kupine, borovnice i jagode. Od 60 zaposlenih nekoliko desetina se brine za održavanje plantaža, berbu voća i njihovu dalju preradu koja se obavlja u pogonu smeštenom u Cazinu. Pored prethodno spomenutih plantaža MELI FUNGHI u svom vlasništvu poseduje sušare i hladnjače. Sušare se koriste isključivo za sušenje različitih vrsta gljiva. Za svaku vrstu gljive primenjuje se striktno propisan proces sušenja..
U hladnjačama se čuva voće pod različitim temperaturama, u zavisnosti od vrste voća, najčešće su to maline, kupine, jagode i borovnice. Nakon berbe voća zaposleni u pogonu koristeći pokretne trake, otklanjaju oštećene proizvode,nakon toga sledi proces detaljnog čišćenja i pranja voća, zatim se ispravni i neoštećeni plodovi šalju u deo pogona za pakovanje. Pakovanje voća se vrši u različitim gramažama i ambalažama, a zatim se tako upakovani plodovi dalje šalju u hladnjače ili direktno u prodaju u svežem stanju.

SERTIFIKATI KOMPANIJE